۳۰ مهر ۱۳۹۰، ۱۴:۲۹

داننده:

مسئولان فرهنگی باید خاطره‌ و یاد اساتید بزرگ ادبی را زنده نگه دارند

مسئولان فرهنگی باید خاطره‌ و یاد اساتید بزرگ ادبی را زنده نگه دارند

تبریز - خبرگزاری مهر: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: امیدواریم شعرا، ادبا و مسئولان فرهنگی و هنری استان با زنده نگه‌داشتن آثار، یاد و خاطره‌ اساتید بزرگ عرصه شعر و ادب، معارف وجودی آنان را بیش از پیش به جوانان و اهالی فرهنگ و هنر نمایان سازند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی داننده در مراسم تشییع پیکر استاد یحیی شیدا، وی را شاعری متعهد، متواضع و صدیق دانسته و اظهار داشت: آثار استاد همواره سرشار از مضامین و ارزشهای انسانی و دینی بود و  لحن صریح و ساده و بی‌تکلف او آثارش را منحصر بفرد ساخته است.

وی استاد شیدا را شاعری متعهد و انقلابی دانست و افزود: استاد شیدا شاعری نکته سنج، نویسنده ای زبردست،‌محققی توانا و منتقد و صاحب نظری منصف بود که همواره بر تفکیک سره از ناسره تاکید داشت.

به گفته داننده،  آشنایی با چند زبان و سرایش اشعاری به زبان ترکی و فارسی توانایی فکری و بیانی وی را بالا برده و منجر به خلق آثاری ماندگار شده است.

وی افزود: استاد شیدا شاعری است که آفرینش های ادبی وی با فرهیختگی اجتماعی توام بوده و این پژوهشگر توانا با حضور چند دهه‌ای در صحنه مطبوعات، ارتباطی پایدار با بدنه مردم و اصحاب فرهنگ و اندیشه داشته و آموزگار نسلی توانا و خوش فکر است .

پیکر استاد "یحیی شیدا" شاعر و محقق نامی آذربایجان با حضور خیل مسئولان فرهنگی استان، ‌شعرا، ‌ادبا و دوستداران وی تشییع و در قطعه هنرمندان وادی رحمت تبریز به خاک سپرده شد.

در آیین تشییع پیکر استاد شیدا، چهره های بنام عرصه فرهنگ و ادب و فعالان حوزه مطبوعات حضور داشتند و  شرکت کنندگان در این آیین با قرائت اشعار ی در رابطه با زنده یاد استاد شیدا، یاد و خاطره وی را گرامی داشتند.

استاد "یحیی شیدا"  در سال 1303 هجری شمسی در تبریز دیده به جهان گشود. پدرش مرحوم حسن یوزباشی چرندابی از مجاهدان مشروطه محله چرنداب تبریز بود.

وی از سال 1327 همکاری خود را با مطبوعات آغاز کرد و از اساتید وی می توان به زنده یاد استاد "مولانا یتیم" اشاره کرد.
استاد شیدا، مدتی در مدرسه طالبیه تبریز در رشته علوم دینی تحصیل کرد و به زبانهای آلمانی، عربی، ترکی و فارسی آشنایی کامل داشت و عضو انجمن نویسندگان باکو بود و دکترای افتخاری ادبیات از این مرکز داشت.

از آثار و تالیفات وی می توان به "فرآورده ها"، در زوایای تاریخ "نثر"، "تلواسه ها"، قصاید، غزلیات، "پسرخان (رمان)"، "دریای متلاطم"، "جنایات زن یا شاهکارهای طبیعت" (در زوایای ادبیات)، "ادبیات اوجاغی" در سه جلد،" اودلار وطنی"، "اودلی سوزلر"، "اون جزوه"، "بی‌ریانین اوره ک سوزلری" و "خاطره ها و بدیهه‌گویی ها" و "ساری کوینک" که اخیرا منتشر شده است اشاره کرد.

گفتنی است، مراسم شام غریبان استاد شیدا بعد از ظهر امروز در مسجد امامزاده واقع در اول خیابان مقصودیه برگزار می شود. 

کد خبر 1440075

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha